Retourneren

Voorwaarden voor retourneren

Het is bij Bouwmarkttotaal geen enkel probleem om een artikel te retourneren. Gebruik voor het retourneren graag ons retourformulier of het modelformulier ( zie onderaan de pagina ). Download hier het formulier.


Wel zijn er een aantal voorwaarden:

  • Na ontvangst heeft u 30 dagen om van de koop af te zien. Nadat u dit aan ons heeft laten weten heeft u nog 14 dagen om het artikel terug te sturen.

  • Het artikel dient, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele staat, ongebruikt, schoon en in originele verpakking te worden verstuurd. Daarom adviseren wij u om te allen tijden de geleverde toebehoren te bewaren. De mogelijkheid bestaat dat wij waardevermindering van het product in rekening brengen.

  • Wij vragen u om ook de pakbon mee te sturen.

  • Retourformulier ingevuld meesturen.

  • Let op! Wij vragen u om alle Transmission retourzendingen (of het een Transmission zending betreft kunt u controleren op de productpagina, onder de tab “verzending” zien) van te voren per mail bij Bouwmarkt Totaal (klantenservice) aan te melden.

  • Bouwmarkt Totaal is niet aansprakelijk voor het kwijtraken of beschadigen van het product tijdens de retourzending.

  • Zorg ten alle tijden voor een verzendbewijs

Let op: Maatwerk producten en producten die speciaal voor u geïmpregneerd of behandeld worden kunnen niet geretourneerd worden. Wij nemen verder geen losse onderdelen of verpakkingen mee retour.

 Wat mag ik doen met een product voordat ik besluit om het retour te sturen?

Je mag het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het wenst te behouden. Denk daarbij aan de mogelijkheden die je ook in een fysieke winkel hebt. In de zogenaamde fysieke winkel kun je geen kroket bakken in de friteuse en kun je geen wasje draaien in de machine. Als je een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk is om te bekijken wat je er mee kunt doen, dan levert dit waarschijnlijk een waardevermindering op. De verkoper mag deze kosten bij jou in rekening brengen. Dat is niet meer dan terecht. Tip: ga ook voorzichtig met de verpakking om en houd er rekening mee dat de verkoper het product weer kan verkopen ( Bron: Thuiswinkel waarborg).


 Bestelling retourneren en Retourkosten

 

Er zijn meerdere mogelijkheden om een artikel te retourneren:

 

 • De retourkosten zijn voor rekening van de koper.
 • U kunt een bestelling terugbrengen  bij Bouwmarkttotaal. Er worden dan uiteraard geen retourkosten in rekening gebracht. Wij storten het volledige bedrag zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen terug.
 • De kosten voor het retourneren van kleine en middelgrote pakketten liggen tussen de 6 en 8 euro, en voor België liggen de kosten iets hoger ( zie post.nl en bpost.be) . Voor grotere pakketten ( muurkassen, tuinkassen, metalen schoenenkasten etc. ) kunt u een afspraak maken om de zending op te laten halen bij u thuis of op een ander adres ( dagdelen helaas niet mogelijk ). Neem hiervoor even contact op met onze klantenservice ( mits u aan de voorwaarde voldoet ). De kosten hiervoor liggen tussen de 35 en 60 euro per colli of pallet.
 • Mochten de producten beschadigd of gebruikt zijn, dan wordt u daarvoor een bedrag in rekening gebracht. Dit is afhankelijk van de beschadiging en/ of gebruikssporen.

 

 Retouradres:

Bouwmarkttotaal

Randweg 1b

5711 DJ Someren

Nederland

 

Hoe krijg ik mijn geld terug?

Als aan de retourvoorwaarden is voldaan, dan storten wij het volledige aankoopbedrag en eventuele (standaard) verzendkosten voor de heenzending zo snel mogelijk, mar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding terug op uw rekening. De verzendkosten voor de heenzending krijgt u niet terug als een deel van de bestelling wordt geretourneerd. Wij betalen terug via hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de betaling heeft gedaan

 

(dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer u de overeenkomst wilt herroepen)

Bijlage I: Modelformulier voor herroeping

 

Modelformulier voor herroeping

 

a. Aan: Bouwmarkt Totaal

   Randweg 1-b, 5711 DJ, Someren

   Klantenservice@bouwmarkttotaal.nl

   

b. Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende

    de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]*

    de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]*

    de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst]*,

    herroept/herroepen*

     

   

c. Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten]  

d. [Naam consumenten(en)]

e. [Adres consument(en)]

f. [Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

 

 

Moment...

of
of
 
Telefoon klantenservice

040-7114008, ma-vr: 10:00-17:00