Accuboormachine | Accuschroefboormachines | Bouwmarkt Totaal | Laagste Prijsgarantie

Accuboormachines

Accuboormachines worden ook wel accuschroefboormachines of schroefmachines genoemd. Ze zijn perfect voor kleine, allround-klusjes in en rond het huis. Omdat accuboormachines snoerloos zijn, zijn ze overal inzetbaar en zit het snoer nooit in de weg.

Voor lastigere klussen, zoals gaten boren in beton, schieten accuboormachines al snel te kort. Er zijn accuboormachines met klop- of hamerfunctie te koop, maar voor het echte zware werk zijn machines mét snoer aan te raden.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Accuboormachine

Accu soorten:

Onderstaand vindt u een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende soorten accu's.

NiCd

De NiCd-accu is over het algemeen de goedkoopste accu voor accuboormachines. Maar goedkoop kan ook duurkoop zijn, zeker als u intensief gebruik wilt gaan maken van deze accuboormachine. Zo heeft de NiCd-accu last van het zogenaamde 'geheugeneffect'. Dit houdt in dat als de accu niet volledig ontlaadt wordt, voordat je hem weer oplaadt, de capaciteit van de accu afneemt. De accu moet dus altijd helemaal leeg zijn, voordat hij weer opgeladen kan worden. NiCd-accu's zijn wel goed bestand tegen hoge en lage temperaturen. Vanwege het milieuschadelijke cadmium mag gereedschap met dit type accu eind 2016 niet meer verkocht worden.

NiMH

De NiMH-accu kan gezien worden als de opvolger van de NiCd-accu. De prestaties van deze accu zal beduidend beter zijn. De NiMH-accu heeft minder last van het 'geheugeneffect', dan de NiCd-accu, echter heeft ze wel een ander nadeel. De NiMH-accu ontlaadt namelijk best snel. Dit wil zeggen dat de accu langzaam leegloopt, als hij niet gebruikt wordt. Deze NiMH-accu mag tussen de klussen door gerust op de lader gezet worden, ook al is hij niet helemaal leeg. De levensduur van deze NiMH-accu zal minder worden,  als u de NiMH-accu helemaal leeg laat lopen. Hij is namelijk gevoelig voor diep ontladen.

Li-Ion

De Li-Ion-accu is de duurste accu voor accuboormachines, maar heeft dan ook veel voordelen. Dit type accu heeft zo goed als geen last van het 'geheugeneffect' en de zelfontlading. Ook is de Li-Ion-accu een stuk compacter en lichter dan de andere accu-soorten. De boormachine met een Li-Ion-accu is kleiner en lichter dan een boormachine met de bovengenoemde  accu's met dezelfde capaciteit. De populariteit ervan neemt snel toe, wat een gunstige effect op de prijs met zich meebrengt. Kracht De hoeveelheid kracht die een accuboormachine heeft , hangt af van de onderstaande kenmerken van de boormachine. -

Voltage

Hoe hoger het voltage van de machine, hoe zwaarder de klus mag zijn zonder dat de machine overbelast raakt. Voor kleine klussen (indraaien schroeven) zijn machines tot 10,8 volt prima. Voor de lichte doe het zelf klussen met hout zijn de machines van 10,8 tot 14,4 volt uitstekend te gebruiken, maar voor het zwaardere werk (staal en steen) zijn machines van 14,4 volt het beste.

Koppel

De beste indicatie voor de kracht van een accuboormachine is de koppel. Dat is de kracht waarmee de boor ronddraait, uitgedrukt in Newtonmeters (Nm).  Het koppelingsmechanisme van de boormachine (via een aantal standen op de boormachine) regelt de overdracht tussen de motor en de boorkop. Hierdoor bepaal je zelf hoe strak een schroef in materiaal geschroefd wordt.

Capaciteit

(aantal Ah) Accu's kunnen aanzienlijk in capaciteit verschillen. Hoe hoger de capaciteit, uitgedrukt in Ah - ampère-uur - des te langer de gebruiksduur met een volle accu bij een bepaald voltage. Wie accugereedschap geregeld gebruikt, is beter af met twee accu's. Tijdens het laden van de ene accu, kunt u gerust verder werken met de andere accu. De laadtijden van accuboormachines lopen flink uiteen: van slechts 30 minuten tot wel 6 uur.

Toerental

Naast de kracht van een boormachine is het toerental belangrijk. Het gaat om het zogenoemde onbelaste toerental waarmee de boorkop draait als de machine aanstaat, maar niet wordt gebruikt. Sommige machines hebben 2 'versnellingen'. Bijvoorbeeld van 0 tot 1000 en van 0 tot 3000 toeren per minuut. Dit is handig, omdat soms een hoger toerental nodig is (voor het boren met dunnere boortjes) en soms een laag toerental (voor boortjes met een grote middellijn, om te schroeven). Het toerental is in te stellen met de versnelling of de 'mechanische omschakeling'.

Moment...

of
of
 
Telefoon klantenservice

040-7114008, ma-vr: 10:00-17:00